Ujedinjeni narodi će održati videosummit

Korona
Svjetski čelnici poslati će videozapise umjesto da se fizički okupe u Ujedinjenim narodima u rujnu zbog pandemije koronavirusa, odlučila je Opća skupština u srijedu.

Godišnji sastanak na visokoj razini bio je oblikovan kao tjedan proslave 75. godišnjice toga svjetskog tijela, ali je generalni tajnik Antonio Guterres predložio u svibnju da čelnici pošalju video izjave zbog vjerojatnih problema s putovanjima, oko čega su se članice složile.

Šef UN-a upozorio: Pandemija koronavirusa razotkrila je laž da slobodno tržište može omogućiti zdravstvenu skrb za sve “Svaka država članica, država promatračica i Europska unija mogu podnijeti unaprijed snimljenu izjavu svog šefa države, potpredsjednika, prestolonasljednika ili princezu, šefa vlade, ministra ili potpredsjednika, koja će se emitirati u dvorani Generalne Skupštine nakon uvoda predstavnika te zemlje koji je fizički prisutan “, navodi se u odluci.

Stotine događaja održava se i na marginama rasprave o UN-u, ali predsjednik Generalne skupštine Tijjani Muhammad-Bande ohrabrio je u pismu zemlje da “sve sporedne događaje premjeste na virtualne platforme kako bi ograničili broj ljudi u zgradi UN-a”.

New York je nedavno bio globalni epicentar virusa, koji se u Kini pojavio krajem prošle godine.

You may also like

0 comments