Uhićen Zvonimir Šostar

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

U Ravnateljstvu policije ni u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi.

No, neslužbeno se doznaje da je Šostar jutros priveden u Zagrebu te da mu policija pretražuje dom. Osim njega osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

U uredu ravnatelja zavoda dr. Andrija Štampar tajnica je Hini kazala da o uhićenju ne znaju ništa, osim što su tijekom jutra primili više novinarkih poziva. Šostar je inače bio poznat kao blizak suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz čije je ‘ekipe’ na novu dužnost otišao 2013.

You may also like