Uhićen osumnjičenik za ubojstvo imama

Newyorška policija uhitila je osumnjičenog za ubojstvo imama i njegova pomoćnika prošlog vikenda, objavila je u ponedjeljak policijska glasnogovornica.

Oscar Morel (35) iz Brooklyna optužen je za ubojstvo samo nekoliko sati nakon što su se stotine osoba okupile na pogrebu dvojice ubijenih muškaraca. Morel je optužen za ubojstvo imama Maulame Akonjeea (55) i Thare Uddina (64), objavila je policija.

Imam i njegov pomoćnik ubijeni su u subotu u njujorškoj četvrti Queens u blizini džamije, a dvostruko ubojstvo potreslo je bangladešku zajednicu koja živi u toj četvrti. Dvojica klerika su ubijena iz vatrenog oružja iz blizine, a ubojica je nakon pucnjave pobjegao.

Imam Akonjee u New York je stigao iz Bangladeša prije manje od dvije godine. Prema izvješćima s mjesta zločina, mnogi koji su se našli u blizini smatraju da se radi o ubojstvu iz mržnje. Khairul Islam koji se zatekao u džamiji smatra da je posredni krivac za ova ubojstva republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. “Trump i njegovi dramatični istupi su kreirali islamofobiju”, izjavio je Islam za dnevnik Daily News.

Donald Trump je često u svojim istupima pozivao na zabranu ulaska muslimanskim imigrantima na tlo Sjedinjenih Država.

You may also like