Učitelji i nastavnici danas stižu pred vladu

Prosvjedi
 Oko 1500 učitelja i nastavnika održat će u četvrtak u 12 sati prosvjed na Trgu svetog Marka, zahtijevajući da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto, pri čemu sindikalni čelnici očekuju i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Iz Vlade su nam potvrdili da će ih premijer primiti na sastanak.

Pod vodstvom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), učitelji i nastavnici prosvjedovat će kako bi podržali čelnike sindikata u zahtjevu za 6,11 postotnim povećanjem koeficijenata za plaće. Prosvjednici će u Zagreb doputovati iz raznih dijelova Hrvatske.

Kolona prosvjednika će se okupiti i formirati od 10 do 11 sati na Trgu Republike Hrvatske. Tako formirana kolona krenut će od Kazališne kavane. Kolona će se u nastavku kretati Masarykovom, Gundulićevom, Ilicom, Trgom bana Jelačića, Radićevom, Zakmardijevim stubama, Ćirilometodskom, te će u 12 sati stići na Trg Svetoga Marka i započeti prosvjed. Završetak prosvjeda predviđen je nakon sastanka s predsjednikom Vlade RH.

Sjednica Vlade održava se danas u 10 sati. Na sjednici bi Vlada trebala usvojiti realizaciju plana za spas riječkog škvera.

Podsjetimo, brodogradilište 3. maj do sada je potpisalo sporazume o odgodi dospijeća većeg dijela tražbina s dobavljačima i kooperantima, odnosno za ukupno oko 111 milijuna kuna, što je oko 82 posto od svih tražbina vjerovnika, pa smatramo da smo prvi uvjet Vlade ispunili, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

“Nadamo se da će Vlada u četvrtak konačno donijeti odluku da se konačno pusti prva tranša od cirka 110 milijuna kuna gdje bi se isplatile konačno plaće radnicima”, rekao je Šoljić.

You may also like

0 comments