Ubojica francuskog policajca pristupio IS-u prije tri tjedna

Ubojica francuskog policajca i njegove supruge na širem pariškom području zakleo se prije tri tjedna na vjernost šefu Islamske države (IS) i imao je “listu meta”, izjavio je u utorak pariški tužitelj Francois Molins.

Tijekom pregovora s policajcima, “ubojica je kazao da je praktični vjernik, poštuje Ramazan i dodao da se prije tri tjedna zakleo na vjernosti zapovjedniku IS-a Abuu Bakru al-Bagdadiju”, objasnio je Molins novinarima.

Napadač Larossi Abballa znao je da je žrtva policajac i rekao da je odgovorio na poziv šefa IS-a “da ubija krivovjernike u njihovim kućama, zajedno s obiteljima”, dodao je tužitelj.

Na mjestu ubojstva otkrivena je lista drugih potencijalnih meta na kojoj su imena repera, novinara, policijskih službenika i ostalih javnih osoba, istaknuo je Molins i dodao da su pronađena po tri telefona i noža te jedan zakrvavljeni nož.

Larossi Abballla poslao je u 20.52 sati videosnimku dugu dvanaest minuta na stotinjak kontakata u kojoj preuzima odgovornost za čin te dva tvita na računu otvoren početkom lipnja.

Dijete ubijenog para pronašli su nakon ubojstva elitni policajci u stanju šoka te je smjesta hospitalizirano, dodao je Molins.

You may also like