Ubijeni napadači na golf teren u Kaliforniji

Dvoje počinitelja najgoreg ubojstva u SAD-u unazad tri godine koji je stajao života 14 osoba u srijedu u San Bernardinu, u Kaliforniji, muškarac su i žena od 28 i 27 godina, ubijeni nakon napada.

Muškarac je Sijed Faruk (28), američki građanin zaposlen u San Bernardinu, a bio je u pratnji 27-godišnje Tašfin Malik, čija državljanstvo nije poznato, rekao je šef policije tog grada Jarrod Burguan. Istraga još nije utvrdila što ih je nagnalo da izvrše ubojstvo. “Ne isključujemo teroristički čin”, istaknuo je on. “Možemo reći da je dvoje ubojica” iz San Bernardina ubijeno nakon potjere, rekao je Burguan.

Sijed Faruk je “zaposlenik okruga” San Bernardino gdje je radio unazad pet godina kao stručnjak za okoliš pri ministarstvu javnog zdravstva, izjavio je šef policije. Zaposlenici te službe okupili su se na proslavi prije Božića kad je izbila pucnjava. Osumnjičeni “je bio na proslavi i s nje ranije otišao, ljutit”, rekli su očevici. Tim tragom poveli su se agenti i došli do adrese u Redlandsu, petnaestak kilometara od San Bernardina, te otkrili sumnjivo vozilo koje su tražili. Nakon kratke potjere, dvoje osumnjičenih ubijeno je a njihovo vozilo izrešetano mecima. Sijed Faruk i Tašfin Malik “bili su u romantičnoj vezi”, kazao je Burguan ne navodeći jesu li bili vjenčani.

You may also like

0 comments