Uberovi vozači u Londonu moraju znati engleski

Taksi tvrtka Uber izgubila je u petak sudsku bitku kojom je željela spriječiti londonskog regulatora da prisili njezine vozače da dokažu da znaju engleski.

Uber je tvrtka sa sjedištem u San Franciscu koja omogućuje korisnicima da naruče privatnog vozača putem aplikacije za pametne telefone. Zbog toga je suočena sa zabranama i prosvjedima širom svijeta kako regulatori hvataju korak s tehnološkim inovacijama koje mijenjaju tradicionalno poslovanje.

Uber je u kolovozu podnio tužbu nakon što je javno tijelo Promet za London (TfL) odlučilo da bi vozači trebali dokazati da mogu komunicirati na engleskom, uključujući zadovoljavanje standarda čitanja i pisanja koji je Uber ocijenio previsokim.

“TfL ima pravo zahtijevati da privatni vozači dokažu da znaju engleski”, presudio je sudac John Mitting, odbacivši tužbu.

Uber tvrdi da će zbog toga bez dozvola za prijevoz putnika ostati gotovo 33.000 njegovih privatnih vozača u Londonu i najavljuje žalbu na presudu.

Britanski sud u listopadu je odlučio da Uber mora tretirati vozače koji rade za njega kao radnike i plaćati im minimalnu plaću i naknadu za godišnji odmor, na što se tvrtka žali.

Uber je ipak uspio blokirati TfL-ove prijedloge da vozači imaju stalno osiguranje te da uspostavi call-centar koji bi radio 24 sata na dan.

(Agencije)

You may also like

0 comments