Uber započinje zakazivati vožnje

Korisnicima Ubera u Zagrebu od danas je omogućena opcija zakazivanja vožnji unaprijed. Točnije, planirane se vožnje mogu zakazati od 15 minuta do 30 dana unaprijed.

Stvar funkcionira jednostavno: nakon pokretanja Uberove aplikacije dovoljno je odabrati opciju ‘Schedule a ride’ i potom odabrati vrijeme planirane vožnje, ta polaznu i odredišnu točku, piše Bug. Uslugu je moguće otkazati bez naknade najkasnije 5 minuta prije zakazane vožnje. Aplikacija će korisnika podsjetiti na zakazanu vožnju, najprije 24 sata prije vožnje, a onda još jednom 30 minuta prije vožnje. Također, korisnik će biti obaviješten notifikacijom i u trenutku kada se vozilo zaputi prema njemu, kada će primiti i obavijest o eventualnom “surge pricingu”, odnosno povišenoj cijeni vožnje.

Jasno je da je nemoguće u trenutku zakazivanja vožnje znati hoće li biti “surgea” u trenutku vožnje, pa valja biti oprezan s ovom opcijom.  S druge strane, ovim ćete konačno doskočiti problematičnim monopliziranim taxi-točkama u gradu, poput aerodroma. Kada vam avion krene prema Zagrebu, znat ćete i kada će sletiti, pa ćete si moći “naručiti” Uber i time platiti vožnju do grada svega trećinu cijene no što bi vam naplatili pohlepni taksisti parkirani ispred aerodromske zgrade.

You may also like

0 comments