Uber se širi na Sloveniju

Nakon što je u listopadu lani počeo poslovati u Hrvatskoj, Uber se uskoro namjerava proširiti na Sloveniju, potvrdio je u utorak regionalni direktor te tvrtke za jugoistok Europe Davor Tremac u razgovoru za slovensku tiskovnu agenciju STA

On se nada da će poslovanje u Sloveniji Uber početi do kraja ove godine te ne očekuje posebne otpore. “Iskustva iz Hrvatske su pozitivna. Na početku je bilo nešto negodovanja klasičnih taksista, ali ih sada sve više prelazi k nama. Mi nismo konkurencija taksistima nego se suprotstavljamo načinu razmišljanja da svatko mora imati svoj automobil”, pojasnio je.

Po njegovim riječima, u Zagrebu preko Uberove platforme usluge prijevoza nude vozači različitih profila, među njima nezaposleni i umirovljenici koji tako dobivaju priliku za dodatnu zaradu. Samo trećini je to glavni izvor prihoda, a Uberom se štedi na benzinu, parkirališnim mjestima i gumama, dodao je.

Kaže da se u Zagrebu Uber povezuje s javnim prijevozom i želi biti dostupan na svim postajama javnog prijevoza, a koristi ga već 65 posto putnika. “Jedno Uber vozilo prema našim iskustvima može zamijeniti 6 privatnih automobila, što znači mnogo manje opterećenje za gradove, njihovu infrastrukturu i okoliš. Manje investicija u ceste i parkirališta znači više prostora za škole, parkove i bolnice”, naglasio je regionalni direktor Ubera.

You may also like

0 comments