U zračnom udaru koalicije u Jemenu poginulo 27 ljudi

Dvadeset i tri šijitska pobunjenika Houthija i 5 civila su ubijena u zračnim bombardiranjima koalicije koju vodi Saudijska Arabija sela na sjeverozapadu Jemena, izvijestili su stanovnici.

Helikopteri koalicije i zrakoplovstva su gađali zgradu pobunjenika u selu Zajala u pokrajini Hijja, nedaleko od saudijske granice, rekli su stanovnici. Pet civila je ubijeno uz 23 Houthija, rekao je jedan stanovnik sela. On je dodao da je 17 osoba ranjeno, ne preciziravši radi li se o civilima ili pobunjenicima. Ti zračni napadi su uslijedili nakon što je saudijska vojska objavila da je jedan od njezinih generala poginuo tijekom vršenja dužnosti u pokrajini Jazane.

To je drugi saudijski visoki dužnosnik ubijen u nešto više od mjesec dana na granici s Jemenom, nakon 23. kolovoza kada je stradao zapovjednik 18. brigade oružanih snaga. U subotu je saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo smrt dvojice graničara u Jazani, od kojih je jedan časnik, u pucnjavi iz Jemena. Rijad od kraja ožujka vodi, na čelu arapske koalicije vojnu operaciju protiv šijitskih pobunjenika koji prijete da će preuzeti kontrolu nad cijelom zemljom. Najmanje 70 osoba, većinom vojnika, ubijeno je u Saudijskoj Arabiji u bombardiranjma i sukobima na granici s Jemenom od prvih napada koalicije.

You may also like