U zračnim napadima Saudije u Jemenu pogođena je bolnica

U zračnim udarima pod vodstvom Saudijske Arabije u utorak je pogođena jemenska bolnica koju vode Liječnici bez granica, objavila je ta organizacija, a radi se o najnovijem bombardiranju civilne mete u 7-mjesečnoj zračnoj kampanji u Jemenu.

“Bolnica Liječnika bez granica u Sadi u Jemenu bila je meta nekoliko napada prošle noći a pacijenti i osoblje bili su unutar zgrade”, objavila je organizacija na Twitteru u utorak. Jemenska državna novinska agencija Saba citirala je direktora bolnice Hidan koji kaže da je u napadu ranjeno nekoliko osoba. “Zračni napadi rezultirali su rušenjem cijele bolnice sa svime što je bilo unutra – opremom i medicinskim potrepštinama, te srednje opasnim ranjavanjem nekoliko osoba”, rekao je liječnik Ali Muhli.

Saba je objavila da je izvedeno još nekoliko zračnih udara na obližnju školu za djevojke i oštećeno nekoliko civilnih nastambi. Drugi put ovog mjeseca neka zgrada Liječnika bez granica pogođena je u ratnoj zoni. Njihovu bolnicu u afganistanskom gradu Kunduzu bombardirale su američke snage 3. listopada kada je ubijeno oko 30 osoba.

You may also like