Home Energetika U Virovitici počela gradnja elektrane na drvnu masu

U Virovitici počela gradnja elektrane na drvnu masu

by admin

U Poduzetničkoj zoni Virovitici 2 u ponedjeljak su započeli radovi na izgradnji elektrane – kogeneracijskog postrojenja na bazi drvne mase, snage 500 kilovata, u što virovitička tvrtka Brana ulaže 12 milijuna kuna.

Elektrana će godišnje proizvoditi 3,6 milijuna kilovatsati električne energije, a investicija bi se, prema riječima predsjednika uprave Brane Slavka Rajnovića, trebala vratiti za sedam godina. Radovi su povjereni virovitičkoj tvrtki Domogradnja, a nadzor osječkoj Hidroenergi. Planirani završetak radova je ožujak 2016. godine. Brana je osnovana kao vodoprivredno poduzeće 1953. godine. Danas se osim te primarne djelatnosti bavi građevinarstvom, poljoprivredom i energetikom.

“U sektor poljoprivrede krenuli smo 2005. godine gradnjom vlastite hladnjače za voće i povrće kapaciteta dvije tisuće tona. Kriza je pogodila građevinsku industriju pa smo se, da bi kao tvrtka opstali na tržištu, okrenuli energetici i prošle godine izgradili sunčanu elektranu kapaciteta 30 kilovata, a gradnjom devet luksuznih vila u Puli dijelom smo ušli i u turistički sektor”, rekao je Rajnović.

Related Posts