Home Energetika U Velikoj Britaniji ukinuta blokada financijskih potpora za obnovljivce

U Velikoj Britaniji ukinuta blokada financijskih potpora za obnovljivce

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]The Guardian[/vc_column][vc_column width=”2/3″]Velika Britanija je postala privlačnija investitorima iz obnovljivih izvora energije nakon odluke vlade da odblokira financiranje solarnih projekata i vjetroelektrana na kopnu.[/vc_column][/vc_row]

Zemlja se popela na ljestvicu dvogodišnjeg globalnog istraživanja o ulagačima te zauzela šesto mjesto na EY-ovom ‘Indeksu privlačnosti’ za obnovljivu energiju, piše The Guardian.

Revizijski div je rekao da je vladina odluka da u aukciju uključi projekte vjetra i solarne energije pomogla Velikoj Britaniji da se jednim potezom podigne na ljestvici, odmah ispod Njemačke, Australije, Francuske, Kine i SAD-a. Odluka Velike Britanije da ukloni blokadu za projekte vjetroelektrana na kopnu početkom ove godine uslijedila je nakon što se vlada obvezala da će do 2050. smanjiti emisije na gotovo nulu.

SAD je na prvom mjestu nakon 2016. godine, unatoč kontinuiranoj podršci savezne vlade za fosilna goriva, velikim dijelom zahvaljujući planovima da uloži 57 milijardi USD u 30 GW vjetrova na moru do 2030. godine. Kina je pala s vrha ljestvice na drugo mjesto jer se Peking odmiče od subvencija, a pandemija koronavirusa je smanjila rastući apetit za energijom, donosi portal OIE.

Related Posts