U suradnji s Rusijom će graditi nuklearku

Intervju Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da njegova zemlja razmatra mogućnost izgradnje nuklearne elektrane. Dodao je da se o tome konzultira s Rosatomom, ruskom državnom kompanija za nuklearnu energiju.

Vučić je u intervjuu za YouTube kanal Soloviev Live rekao da Srbija o tome nije razmišljala ranije, ali da sada počinje ozbiljno razmatrati tu mogućnost.

Vučić će u četvrtak moliti Putina da Srbiji odobri veliku povlasticu
On je naveo je da postoji problem financiranja jer velika nuklearna elektrana stoji više od 10 milijardi eura, a Srbija je odlučila da njen državni dug uvijek bude manji od 60 posto.

Predsjednik Srbije objasnio da se razmatraju mnoga pitanja zajedno s Rosatomom. “Da vidimo kako će to ići, ali su nam potrebne dodatne konzultacije s našim ruskim partnerima, kako da radimo u budućnosti”, rekao je Vučić.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, kaže da je dobro što je proteklih dana pokrenuto pitanje gradnje nuklearne elektrane u Srbiji.

“Treba nam naša nuklearka”, rekao je Bajatović. Gostujući na Televiziji Prva, on je govorio i o predstojećem sastanku Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina, te je ocijenio da je za energetsko stanje u Srbiji ključan ishod tog sastanka.

You may also like

0 comments