U Sisku prosvjed protiv MOL-a i Vlade

Više od 200 radnika Rafinerije nafte Sisak spontano se oko podneva okupilo ispred upravne zgrade rafinerije na prosvjedu zbog toga što su 72 radnika u proizvodnji dobili otkaze, a sa skupa su poručili političarima da MOL gasi rafineriju dok oni raspravljaju o podjeli funkcija.

“Mi smo za one iz Zagreba samo broj, njih ne zanimaju ljudske sudbine, nego ih zanima samo novac. U vrijeme dok sve rafinerije u svijetu vrlo dobro rade i ostvaruju profit, jedino mi imamo problema i žele nas ugasiti. Sada je jasan cilj MOL-a i Ininih mađarona. Obrazloženje uprave kako su otkazi u funkciji sugurnijeg rada postrojenja vrlo je prozirno. Nažalost, dok politika raspravlja o podjeli funkcija, MOL na mala vrata gasi sisačku rafineriju”, rekao je koordinator Stožera za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta Predrag Sekulić i upozorio da će Hrvatska uskoro energetski ovisiti o Mađarskoj. “Očito ćemo vrlo brzo biti energetski ovisni o Mađarskoj. Krajnje je vrijeme da se politika probudi. Ovdje su danas s nama trebali biti i sindikati iz središnjice, ali izgleda da ćemo i njih morati probuditi. Gospodi iz Zagreba poručujemo da nas se čuvaju, jer ovo nije kraj”, rekao je Sekulić.

Okupljenima se obratilo još nekoliko radnika, a pošto skup nije bio prijavljen, nakon pola sata došli su službenici policije kako bi ispitali tko je organizator. Zahvaljujući zauzimanju sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja je, kao i predstavnici nekih političkih stranaka, došla dati potporu Stožeru, emocije su se smirile i skup je završio bez incidenata.

You may also like