Home Energetika U siječnju riječka rafinerija ide u remont

U siječnju riječka rafinerija ide u remont

by Agencije

Predstavnici Ine i Općine Kostrena potpisali su u ponedjeljak Memorandum o međusobnom razumijevanju, kojemu je cilj zaštita okoliša, a iz riječke Rafinerije nafte najavili su da će Rafineriji u siječnju i veljači iduće obaviti remont kako bi se smanjilo onečišćenje.

Memorandum su potpisali izvršni direktor Ine za rafinerije i marketing Bengt Oldsberg, direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta i načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić. Tim se dokumentom potvrđuje daljnja suradnje na poboljšanju kvalitete zraka, smanjenju razine buke, monitoringu kakvoće zraka i razine buke, u sprječavanju akcidentnih situacija te podizanju kvalitete života u Kostreni.

Uređuje se i suradnja vezano za projekte razvoja riječke Rafinerije nafte, izgradnje komunalne infrastrukture koji su od zajedničkog interesa, te suradnja na poticanju civilnog društva u Kostreni.
Član Uprave Ine Ivan Krešić izjavio je da je Memorandum za Inu i za Kostrenu od velike važnosti jer se njime jača partnerstvo u cilju poboljšanja kvalitete života i razine zaštite okoliša u općini Kostrena. Direktor riječke Rafinerije nafte, Erkki Ranta, najavio je će se u Rafineriji u siječnju i veljači iduće godine obaviti remont i odraditi projekti za smanjenje emisija iz Rafinerije. Time će Rafinarija ispuniti obveze i postići veću pouzdanosti postrojenja, što je ključno i za poboljšanje zaštite okoliša.

Izvršni direktor Ine za rafinerije i marketing Bengt Oldsberg rekao je kako je riječka Rafinerija važna za zajednicu, kao što je i zajednica važna za Rafineriju, da je potrebno obostrano povjerenje, odnosno da je potrebno zaslužiti povjerenje od lokalne zajednice.

Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić kazala je da je jedno od najvažnijih pitanja za Kostrenu briga o okoliš i kvaliteta života mještana. Istaknula je da u Kostreni sudjeluju u projektima kojima se nastoji osigurati čist i siguran okoliš, izrazivši uvjerenje da će memorandum unaprijediti ta nastojanja. Ocijenila je i da suživot s industrijom nija lak i da traži kompromise , no da u općini ustraju na postizanju visokih standarda zaštite okoliša i sigurnosti.

Related Posts