U SAD-u pucali na policajce, jedan je ubijen

U dva nepovezana napada iz zasjede na policiju u Teksasu i Missouriju, jedan je policajac ubijen a drugi ranjen, dok je treći policajac nastrijeljen i ranjen na Floridi, objavile su vlasti u ponedjeljak.

Posljednji napadi na američke snage reda oživljavaju uspomene na smrtonosne napade na policiju u srpnju u Dallasu i Baton Rougeu, piše Reuters. U tijeku je potjera za osumnjičenima koji su ubili policajca u San Antoniju u Teksasu dok je osumnjičeni u Missouriju ubijen u pucnjavi sa snagama reda. U prvome incidentu u nedjelju 50-godišnji Benjamin Marconi, koji je 20 godina radio u policiji San Antonija, ubijen je dok je sjedio u policijskom automobilu za vrijeme rutinskog zaustavljanja u prometu pored sjedišta gradske policije.

Napadač se zaustavio iza njegova automobila, došao do njega i upucao ga u glavu kroz prozor dok je pisao kaznu, rekao je šef gradske policije. Potom je ispalio još jedan metak u policajca, vratio se u svoj automobil i pobjegao.

Nekoliko sati kasnije 46-godišnjeg policijskog narednika u policiji St. Louisa napadač je pogodio u glavu dok je bio u automobilu i dao se u bijeg, no policija je primijetila njegov automobil i ubijen je u pucnjavi. Napadač je bio tražen zbog više kaznenih djela i vjerojatno je pucao u policajca “u strahu da ga ne prepozna”, navela je policija u izjavi. Treći policajac, nastrijeljen na Floridi, nije teže ranjen, javljaju mediji.

You may also like