U rujnu u Njemačku stiglo 280 000 izbjeglica

Između 270.000 i 280.000 migranata stiglo je u Njemačku tijekom rujna 2015. čime je u jednom mjesecu nadmašen ukupan broj migranata registriranih 2014., rekao je u srijedu ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

“Prema sadašnjim podacima u rujnu 2015. je između 270.000 i 280.000 izbjeglica stiglo u Njemačku”, rekao je ministar u parlamentu te njemačke savezne države, kroz koju ulazi velika većina migranata. “To je više u jednom mjesecu nego tijekom cijele 2014., kada je registrirano nešto više od 200.000 tražitelja azila”, podsjetio je. “Kolege ministri unutarnjih poslova drugih saveznih država su mi potvrdili da vrlo skoro više neće biti moguće organizirati prihvatne centre”, rekao je prema snimci koju je on line stavio bavarski parlament.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova je više puta odbacilo iznijeti statistike o ulascima migranata u Njemačku tijekom rujna, tvrdeći da je teško odrediti njihov broj. U kolovozu je oboren povijesni rekord dolaskom 105.000 tražitelja azila. Njemačka koja očekuje da će primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila u 2015., ponovo je uvela kontrole na granicama sredinom rujna u pokušaju kanaliziranja i organiziranja dolaska migranata, koji većinom ulaze u Bavarsku iz Austrije. Herrmann je naglasio da je ključno odmah smanjiti migracijski pritisak na njemačke granice.

Bavarski čelnici, iz konzervativne stranke CSU sestrinske stranke CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel, tjednima kritiziraju kancelarkinu politiku otvorenih vrata za migrante. Merkel se zalaže za prodjelu migranata po kvotama bez ograničenja diljem Europske unije u ime europskih načela i vrijednosti, a tu ideju odbacuju brojne zemlje.

You may also like

0 comments