Home Europska unija U prvim satima akcije uhićeno nekoliko krijumčara ljudi

U prvim satima akcije uhićeno nekoliko krijumčara ljudi

by admin

Austrijska policija u okviru nove operacije snažnije kontrole graničnih područja uhitila je pet krijumčara ljudima i zaustavila oko 200 izbjeglica, kazali su visoki policijski dužnosnici u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj javne sigurnosti u ministarstvu unutarnjih poslova Konrad Kogler kazao je: “U prvim satima primjene mjera oko kojih smo se suglasili s Njemačkom, Mađarskom i Slovačkom uspjeli smo pronaći u vozilima 200 izbjeglica i uhitili smo pet krijumčara ljudima.” Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner kazala je da kontrole provedene u graničnom području nisu klasične granične kontrole i da se njima ne krši Schengen.

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama nakon što je 71 izbjeglica pronađen prošlog tjedna mrtav u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske. Austrija ima istočne granice prema Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj. Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI.

Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji. Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije.

Related Posts