U padu zrakoplova na jugu Rusije 62 poginula

U padu zrakoplova tvrtke Flydubai u subotu ujutro na jugu Rusije poginulo je svih 62 putnika i članova posade, objavili su ruski dužnosnici.

Zrakoplov je letio na liniji Dubai-Rostov na Donu i srušio se u drugom pokušaju slijetanja u zračnu luku. Zrakoplov Boeing 737-800, u kojem su uglavnom bili ruski državljani, srušio se u 3,50 sati po lokalnom vremenu.

“Zrakoplov se srušio i raspao u dijelove”, objavilo je rusko istražno povjerenstvo u priopćenju. “Prema prvim podacima u zrakoplovu je bilo 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli”.

Prema uredu za hitna stanja Rostova zrakoplov je zaparao krilom tlo i zapalio se. Prema guverneru pokrajine Vasiliju Golubevu loše vrijeme – snažni udari vjetra istražuju se kao mogući uzrok nesreće, a Žana Terekohova, savjetnica ruskog ministra prometa, kaže kako bi ulogu mogla igrati i eventualna pogreška pilota. Rusko istražno povjerenstvo objavilo je kako se istraga usmjerava na ljudsku pogrešku ili tehničke probleme.

Prema snimkama nadzorne kamere koju je objavila ruska televizija vidi se snažna eksplozija u razini tla i plamen i iskre koje se penju visoko u zrak. Zrakoplov se srušio oko 250 metara prije početka piste.

“Činimo sve kako bismo prikupili informacije što je moguće prije. Naše misli i molitve su s putnicima i posadom koji su bili na zrakoplovu”, objavio je Flydubai u priopćenju. “Učinit ćemo sve da pomognemo onima koje je pogodila ta nesreća”, dodaje tvrtka.

Prema Golubevu među putnicima je bilo i sedmero djece. Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je kako je pomoć obiteljima poginulih u nesreći prioritet, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. “Šef države kazao je kako je sada najvažnije raditi s obiteljima onih koji su poginuli”.

You may also like