Najmanje je devet osoba ranjeno, među kojima je jedna kritično, u ponedjeljak u pucnjavi u kampusu državnog sveučilišta u Columbusu, u američkoj saveznoj državi Ohiju, a osumnjičeni napadač je ubijen, rekli su policijski izvori a prenose američki mediji i svjetske novinske agencije.

Državno sveučilište Ohio je zbog pucnjave odmah zatvoreno i pozvalo je studente da potraže sklonište. Studentski list The Lantern objavio je na Twitteru da je u kampusu možda i drugi napadač. “Drugi napadač je možda u bijegu. Potražite sklonište”, objavio je list u poruci na Twitteru. “Napadač je u kampusu. Bježite, sakrijte se, borite se”, poručile su službe za izvanredna stanja preuzimajući slogan u obrani žrtava pucnjave (Run, Hide, Fight).

U napadu na sveučilište 9 osoba je ranjeno i prebačeno u bolnicu, izvijestila je policija dodajući da je napadač mrtav. Jedna ozlijeđena osoba je navodno u kritičnom stanju. Pucnjave nisu rijetkost u Sjedinjenim Državama gdje je nošenje oružja dopušteno po drugom ustavnom amandmanu.

Related Posts