Home Politika U New Hampshireu se glasuje i u ponoć

U New Hampshireu se glasuje i u ponoć

by Agencije

Birači u Dixville Notchu, malenoj zajednici u New Hampshireu, prvi su u utorak glasali odmah iza ponoći na predizborima za stranačke nominacije za američke predsjedničke izbore i pobjedu su odnijeli republikanac John Kasich i demokrat Bernie Sanders.

To se biralište, na kojem glasa ukupno devet birača, otvorilo odmah iza ponoći, satima prije ostatka sjeveroistočne savezne države u kojoj se održavaju drugi predizbori nakon Iowe.  Kasich je osvojio tri glasa a Donald Trump dva među republikanskim glasačima dok je sva četiri glasa demokrata odnio Sanders, prenosi Washington Times.

Tradicija ponoćnog glasanja u Dixville Notchu traje od 1960-ih i ove godine pridružila su im se još i birališta u obližnjem Millsfieldu i Hart’s Locationu na kojima je također pravo glasa imala šačica birača. Birališta se u ostatku države otvaraju u šest ujutro po lokalnom vremenu i izbori traju do 19 odnosno 20 sati ovisno o biračkim mjestima.

Na prvim predizborima u Iowi 1. veljače pobjedu su odnijeli senator Ted Cruz među republikancima i bivša državna tajnica Hillary Clinton među demokratima. Posljednji dan prije predizbora u New Hampshireu kandidati su obilazili birače te države. Prema anketama Sanders, koji je iz susjedne države Vermont, prednjači pred Clinton, dok među republikancima vodi milijarder Donald Trump.

Related Posts