Home Politika U Meksiku ubijen aktivist koji se bavio traganjem za nestalim studentima

U Meksiku ubijen aktivist koji se bavio traganjem za nestalim studentima

by admin

Vođa skupine za samoobranu koji je sudjelovao u potrazi za 43 nestala studenta ubijen je hitcima iz vatrenog oružja u subotu navečer blizu Acapulca, doznaje se u nedjelju od meksičkih pravosudnih vlasti.

Tijelo Miguela Angela Jimeneza pronađeno je u subotu navečer “za upravljačem taksi kombija uz autocestu od Acapulca do Ciudad de Mexica, kod sela Xaltianguis”, objavile su vlasti države Guerrera, na jugu zemlje. Jimenez je 2013. osnovao skupinu za samoobranu koja se borila protiv napada narkokartela a bila je član Saveza naroda i organizacija Guerrera (UPOEG) u okviru koje je vodio potragu za 43 studenta nestala u rujnu 2014.

Miguel Angel Jimenez je zajedno s obiteljima nestalih studenata sudjelovao u pretraživanju terena i obavijestio je vlasti o nekoliko zajedničkih grobnica koje su otkrili blizu Iguale. Mjesna policija u Ayotzinapi je 43 studenta predala kartelu Guerreros Unidos po nalogu gradonačelnika Josea Luisa Abarce i njegove supruge. Kako navode vlasti, ta skupina je zatim pobila i spalila studente zamijenivši ih sa suparničkim kartelom. Dosad su pronađeni ostatci samo jednog studenta.

Related Posts