U Hrvatsku je noćas ušlo 2400 migranata

U Republiku Hrvatsku je u nedjelju od ponoći do 9 sati ušlo 2.389 migranata i izbjeglica, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu dvije tisuće osoba, izvjestio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. Ističe da se i dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala u Hrvatsku iz Srbije.

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 297.526 migranata.  “Broj izbjeglica koji na dnevnoj bazi ulaze u Republiku Hrvatsku posljednjih se dana ponovno ustalio, tako je u subotu u našu zemlju ušlo 7.200 osoba”, kazao je Džigumović rekavši kako se izbjeglice i migranti i dalje vlakovima iz Tovarnika voze prema slovenskoj granici.

Vezano za najave da bi od ponedljeka trebao s radom početi zimski prihvatni centar u Slavonskom Brodu, i znači li to da će od sutra prestati raditi prihvatni centar u Opatovcu u koji već 42. dan pristižu migranti i izbjeglice,  kazao je da će centar u Opatovcu djelovati još nekoliko dana nakon što profunkcionira centar u Slavonskom Brodu.

Džigumović je također izvijetio da  najvjerojatnije neće krenuti za ponedjeljak najavljeni prvi vlak, kojim bi se ubuduće izbjeglice koje pristižu na srbijansko-hrvatsku granicu  prevozile iz srbijanskog pograničnog grada Šida izravno do Slavonskog Broda, i to zbog određenih tehničkih usaglašavanja.  “Ništa se na stvari ne mjenja. Sporazum je potpisan, protokoli će se poštivati i stvar je samo tehničke prirode da vlak iz Šida i krene”, rekao je glasngovornik Džigumović.

You may also like