U Egiptu nastavljena protudžihadistička operacija

Nove vojne operacije, među kojima “snažni” zračni udari, odvijali su se tijekom noći na Sinaju, objavila je u subotu egipatska vojska, dan nakon pokretanja opsežne protudžihadističke kampanje.
“Zračne snage nastavile su tijekom noći provođenje ciljanih zračnih udara na teroristička okupljališta i uporišta”, na zapadu i sjeveru Sinaja, piše u priopćenju glasnogovornika oružanih snaga Tamer el-Refaija.

Egipatska vojska pokrenula je u petak opsežnu “protuterorističku” operaciju u nekoliko područja u zemlji, među kojima na Sinajskom poluotoku, gdje lokalni ogranak Islamske države vodi redovito smrtonosne napade.

 Nazvana “Sinaj 2018.”, operacija pokrenuta mjesec i pol dana prije predsjedničkih izbora mobilizira zrakoplovstvo i mornaricu na Sinaju ali i u područjima delte Nila te u zapadnoj pustinji, na granici s Libijom.

Po priopćenju koji je u subotu ujutro objavila vojska, kopnene napade vodile su i specijalne snage, pogranični čuvari i policija “na raznim čvorištima unutar gradova na sjeveru i zapadu Sinaja”. (Agencije)

You may also like

0 comments