U BiH protuteroristička akcija policije

Sarajevo – Policijski djelatnici SIPA-e i Granične policije BiH uhitili su šest osoba u protuterorističkoj akciji, a neki od njih krenuli su priključiti se Islamskoj državi u Siriji.

Uhićene osobe pripadnici su radikalnih vjerskih pokreta. Neki su uhićeni na samim graničnim prijelazima, a uhićene su i osobe za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju. Osumnjičeni su za kazneno djelo financiranja terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama. Akcija je rezultat odlučnosti Tužiteljstva BiH i policijskih i sigurnosnih agencija naše zemlje u borbi protiv terorizma, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Kako prenosi Klix.ba na sinoć su na sarajevskom aerodromu uhićeni 29-godišnji Nevad Hušidić i 19-godišnji Merim Keserović iz Velike Kladuše koji su pokušali preko Istanbula otići na teritorij Islamske države. Treća osoba uhićena ena je u svom domu u Sarajevu, javlja Federalna TV. Nakon tih uhićenja, još su tri osobe završile u pritvoru. Avaz doznaje kako su jutros uhićeni A.I. (1992), H.E.(1981) te R.I. (1953).

You may also like