Turski sud oslobodio njemačku novinarku

Turski sud oslobodio je u ponedjeljak iz pritvora njemačku novinarku Mesale Tolu i još petero drugih koji su bili optuženi da su pripadnici terorističke organizacije i da su objavljivali terorističku propagandu, objavili su turski mediji.
Taj slučaj dodatno je naštetio ionako napetim odnosima između Turske i Njemačke, koja je tražila da se Tolu oslobodi.

Turske vlasti izdale su u međuvremenu u ponedjeljak uhidbene naloge za 106 ljudi za koje se smatra da su posredovali u sklapanju brakova za Gulenovu mrežu koju se sumnjiči da je odgovorna za prošlogodišnji neuspješni pokušaj državnog udara, rekao je glasnogovornik istanbulske policije.

U Istanbulu i 20 drugih pokrajina uhićeno je 62 sumnjivaca, rekao je. Potraga za ostalima se nastavlja. Sumnjivci su bili “dužnosnici zaduženi za sklapanje brakova” pristaša Fethullaha Gulena, klerika koji živi u egzilu u SAD-u.

Vjeruje se da su pomagali u sklapanju dogovorenih brakova za neke od Gulenovih pristaša, rekao je. Turski dužnosnici kažu da Gulenova mreža pozorno prati osobne i profesionalne živote nekih svojih pristaša, uključujući njihovo obrazovanje, karijere i brakove.

You may also like

0 comments