Home Geopolitika Turska vojska napala Islamsku državu

Turska vojska napala Islamsku državu

by admin

Turski borbeni zrakoplovi gađali su u petak rano ujutro položaje Islamske države u Siriji, objavio je turski premijer pošto je Turska najavila da će poduzeti “svaku nužnu mjeru” da se zaštiti od napada islamističkih ili kurdskih gerilaca.

I policija je uz potporu helikoptera i specijalnih snaga izvela noćne racije na više od stotinu kurdskih i IS-ovih lokacija u Istanbulu, objavili su mediji. U toj je operaciji sudjelovalo oko pet tisuća policajaca, javio je Reuters. Osim Istanbula, policija je izvela istodobne racije na kurdske i IS-ove lokacije u 13 provincija diljem zemlje, u kojima je dosad privela 251 osobu, priopćeno je iz ureda turskoga premijera.

Zrakoplovi F-16 koji su u ranu zoru uzletjeli iz baze u Diyarbakiru na jugoistoku Turske, pogodili su dva sjedišta i još jedan položaj IS-a, kaže se u priopćenju iz ureda turskoga premijera. “Turski zrakoplovi u operaciji nisu prešli sirijsku granicu”, rekao je jedan turski dužnosnik i dodao da su se napadi dogodili u dijelu Sirije preko puta turskoga grada Kilisa. Službena Ankara u četvrtak je dopustila Sjedinjenim Američkim Državama da se služe zračnom bazom u Incirliku za zračne napade na IS, potvrdio je u četvrtak navečer jedan izvor iz američkih oružanih snaga. New York Times je bio objavio kako je tim dogovorom obuhvaćena još jedna baza, ona u Diyarbakiru, ali taj predstavnik ministarstva obrane, koji je želio ostati anoniman, to nije potvrdio, piše dpa.

Related Posts