Tržini udio im je narastao na više od 20 posto

ENNA transport

Prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik Enna transport, intenziviranjem aktivnosti kroz privlačenje novih tereta na naše pruge već bilježi više od 20% tržišnog udjela u RH.

S očekivanim ulaskom Enna Logica u novo društvo posebne namjene, kao najavljenog koncesionara na Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu u luci Rijeka, kako su obje tvrtke iz sastava Energia naturalis grupe, jačaju pozicije i Enna transporta.

S novom fazom razvoja intermodalnog prijevoza cijelo tržište čeka ekspanzija što bi i za Enna transport trebalo rezultirati širenjem poslovanja.

Samo je pitanje koliko će biti njihovo daljnje povećanje količina u prijevozu tereta i daljnji rast udjela na tržištu intermodalnog prijevoza u Hrvatskoj, ovisno o razvoju luka i željezničkoj infrastrukturi. Usto, do 2030. iz ekoloških razloga trebalo bi se 30% tereta u EU preseliti s ceste na željeznicu.

U 2020. prevezli su 4540 vlakova (od toga 4441 međunarodni). Na području Sjever lani su prevezli 30,4% više punih vlakova nego godinu ranije. U intermodalnom prijevozu (prevezeni kontejneri) ostvaren je rast od 30,2%.

Dio prijevoza s ceste i zbog korone se lani ukrcao na željeznicu, što im je očito jedan od faktora rasta. U korištenju povoljnog geografskog položaja RH, na sjecištu važnih paneuropskih prometnih pravaca, njihovo primarno područje rada su Hrvatska, BiH, Srbija, Mađarska i Slovenija, piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments