Trump uzvratio komplimentima Putinu

Očito polaskan i očaran onim što je o njemu rekao Vladimir Putin, vodeći kandidat na američkim predizborima za predsjedničke izbore Donald Trump uzvratio je ruskom predsjedniku istom mjerom nazivajući ga “moćnim čelnikom”. “On je snažan čelnik, on je moćan čelnik. On je vodio svoju zemlju”, rekao je američki milijarder u emisiji Morning Joe na mreži MSNBC.

“Zadnjih godina oni (Rusi) su ga poštovali kao čelnika. Mislim da ima oko 80 posto (popularnosti) dok vidimo da (predsjednik Barack) Obama ima 30-40 posto”, rekao je taj republikanac koji u siječnju 2017. želi ući u Bijelu kuću. Trump je reagirao na divljenje koje mu je u četvrtak izrazio predsjednik Putin.

Vodeći kandidat republikanske stranke za predsjedničku nominaciju 2016. je “sjajan čovjek” i “veliki talent”, “neprijeporni favorit u predsjedničkoj utrci”, rekao je ruski predsjednik a prenijele su ruske novinske agencije nakon njegove godišnje tiskovne konferencije u Moskvi.

No kada je voditelj na MSNBC-u primijetio da Putin “ubija novinare, predstavnike oporbe i osvaja zemlje”, Amerikanac je uzvratio: “On vodi svoju zemlju, on je barem čelnik, za razliku od onoga što imamo u našoj zemlji”. Osim toga, “mislim da i naša zemlja čini brojne pokolje”, dodao je Trump. Ipak, inzistirao je voditelj Joe Scarborough, bivši republikanski zastupnik s Floride, “očito osuđujete Putina koji ubija novinare i predstavnike političke oporbe?” “Naravno, svakako”, rekao je kratko Trump.

You may also like

0 comments