Trump ukida akreditacija za Washiington Post

Republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump rekao je u ponedjeljak da više neće izdavati akreditacije novinarima Washington Posta, što je najnoviji primjer njegova oštrog odgovora na pisanje medija.

“Zbog nevjerojatno netočnog izvještavanja o mojoj kampanji koje je prešlo svaku granicu, odmah povlačimo novinarske akreditacije nečasnog i šarlatanskog lista Washington Posta”, poručio je Trump na Facebooku. Tako novinari lista neće imati pristup predizbornim skupovima republikanskog kandidata.

“Odluka Donalda Trumpa da povuče akreditacije za novinare Washington Posta nije ništa drugo do nijekanje slobode i neovisnosti tiska. Ako izvještavanje ne odgovara onome što želi kandidat, novinsku kuću se progoni”, reagirao je u priopćenju Martin Baron, glavni urednik Washington Posta.

Izgleda da je Trumpova odluka odgovor na objavu tog lista u ponedjeljak da kandidat, čini se, dovodi Obamu u vezu s džihadističkim ekstremistima. “Vodi nas čovjek koji nije dovoljno čvrst, ili nije dovoljno pametan, ili mu je pak nešto drugo u glavi”, izjavio je Trump u ponedjeljak ujutro na Fox Newsu. “Nešto se događa”, rekao je, izrazivši žaljenje što Obama ne želi rabiti pojam “radikalni islam”.

Trump je i ranije uskraćivao novinarima pristup na događaje koje je organizirao, ali nikada nije javno objavio da neko glasilo u cijelosti izuzima iz svojih nastupa.

You may also like