Trump ocijenio apsurdnim ono što Merkel čini za migrante

Donald Trump, kandidat s najviše izgleda na republikanskim izborima za američke predsjedničke izbore 2016., ocijenio je u nedjelju za mrežu CBS da je “nerazumno” ono što njemačka kancelarka Angela Merkel čini za izbjeglice.

“Ne volim migracije. Ne volim ljude koji dolaze (…) Bit će pobuna u Njemačkoj. Ono što (Merkel) čini u Njemačkoj je nerazumno”, rekao je Trump. Milijarder koji je već prije davao sporne izjave o meksičkim imigrantima u Sjedinjenim Državama rekao je da “nedvojbeno” podupire prihvat 10.000 izbjeglica u svojoj zemlji. No “200.000 ljudi? To bi bio najveći trojanski konj (…) pokaže li se da su ti ljudi iz skupine Islamske države”, dodao je Trump.

Njemačka će ove godine primiti između 800.000 i milijun izbjeglica i Merkel tvrdi da njezina zemlja ima kapacitete za njihov prihvat. Umjesto toga Trump predlaže uspostavu zone zabrane leta na sjeveru Sirije gdje bi se prihvaćali izbjeglice. Zemlje Perzijskog zaljeva trebale bi “uzeti velik dio Sirije i stvoriti sigurnu zonu za stanovništvo”, kazao je Trump. Usto je rekao da bi se “navjerojatnije veoma dobro slagao s (ruskim predsjednikom) Vladimirom Putinom” jer “uopće ne voli Obamu”. “Sve dok (Putin) napada IS, ja sam za” rusko bombardiranje u Siriji, dodao je.

You may also like