Home Ekonomija Trump: Kina siluje SAD TTIP-om

Trump: Kina siluje SAD TTIP-om

by Agencije

Najizgledniji kandidat republikanaca za američku predsjedničku nominaciju Donald Trump kritizirao je trgovinsku politiku službenog Pekinga optuživši Kinu da “siluje” SAD, prenose agencije.

On je na predizbornom skupu u Indiani rekao da je Kina odgovorna za “najveću krađu u povijesti svijeta”. Trump je i ranije optuživao Kinu da manipulira tečajem svoje valute kako bi svoj izvoz učinila globalno konkurentnijim, te time istodobno ugrožava američke tvrtke i radnike.

“Možemo i dalje dopuštati Kini da siluje našu zemlju, i to je ono što radimo”, rekao je Trump na skupu. “Ali to ćemo promijeniti, imamo svoje adute, nemojte to zaboraviti. Imamo veliku moć”, rekao je Trump, koji se nada pobjedom u Indiani osigurati republikansku nominaciju na izborima za američkog predsjednika koji se trebaju održati u studenome. Trump je već osigurao 996 republikanskih delegata, a Indiana ih ima 57. Za republikansku predsjedničku nominaciju kandidati trebaju prikupiti 1237 delegata.

Trump je kazao da će postići bolji trgovinski sporazum s Kinom, kako bi “pomogao američkim tvrtkama i radnicima da se natječu”.

Related Posts