Home Energetika Trgovanje na svjetskim burzama odraz očekivanja odluka FED-a

Trgovanje na svjetskim burzama odraz očekivanja odluka FED-a

by Energypress.net

Čekaju se objave stope inflacije

Trgovanje na Wall Streetu u utorak bilo je u znaku iščekivanja poruka Feda o kamatnoj stopi i inflaciji s ovotjednog dvodnevnog sastanka.

Indeksi su imali mješovit učinak. Dok je Dow Jones oslabio 0,31 posto, S&P 500 je ojačao 0,27 posto te Nasdaq 0,88 posto, ponajprije zbog rasta cijene dionice Applea od čak iznad sedam posto na 207 dolara nakon vijesti o poboljšanjima vezanim za umjetnu inteligenciju na novim modelima proizvoda.

Ulagači ne očekuju promjenu kamatne stope sada, no nadaju se porukama da bi najnovije prognoze mogle sugerirati pomake u tom smislu u idućim mjesecima iako je inflacija dosad pokazivala otpornost.

U Aziji u srijedu uglavnom pad vrijednosti dionica, a u Hong Kongu to je više od jedan posto ponajviše zbog negativnog učinka na dionice automobilskih proizvođača koje ima skorašnja odluka Europske unije o carinama na kineska električna vozila. Pad je zabilježen i u Japanu, dok su one u Indiji rasle.

Američka monetarna politika i dalje je glavni pojedinačni faktor koji usmjerava razmišljanja aktera na azijskim tržištima.

Related Posts