Traži se revizija presude o zbrinjavanju varaždinskog otpada

Nakon što su iz Grada Varaždina objavili kako su dobili presudu Visokog trgovačkog suda o ništetnosti Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezje sklopljenog između Varkoma i T7 VIS-a 2008., u ponedjeljak su iz T&H Investa, ranije T7 VIS, najavili kako će zatražiti reviziju presude na Vrhovnom sudu.

Grad Varaždin u petak je priopćio kako je Visoki trgovački sud donio presudu kojom je ugovor o zbrinjavanju otpada s tvrtkom T7 VIS iz vremena tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka ništetan, jer nisu postajale “pretpostavke za žurno sprječavanje nastanka štete”, odnosno za izuzeće od javne nabave.

Iz T&H Investa najavljuju kako će zatražiti reviziju te presude jer, “iako je djelomično potvrđena presuda Trgovačkog suda u Varaždinu o ništetnosti Ugovora, Visoki trgovački sud potvrdio je da je bale bilo potrebno žurno ukloniti iz Brezja”. U dopisu članice Uprave te tvrtke Sandre Hrman stoji kako je Visoki trgovački sud utvrdio da je “postojala pretpostavka za žurnost, kao jedan od kumulativnih razloga za izuzeće od javne nabave”, te će na tome temeljiti zahtjev za reviziju presude.

Oglasio se i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji tvrdi da T&H Invest iz presude “uzima što im odgovara”, a namjerno prešućuje navode “iz kojih je vidljivo da su izgubili spor”. “Oni potpuno pogrešno interpretiraju jasnu presudu, uzimaju rečenice koje im se sviđaju, a zataškavaju činjenice koje im nikako ne idu u prilog. Oni bi sada trebali razmišljati kako vratiti 16 milijuna kuna Gradu Varaždinu, a ne o tome kako pravnim smicalicama izbjeći odgovornost”, istaknuo je Habuš u svom priopćenju. Na lokaciji Brezje u Varaždinu nalazi se 130.000 tona baliranog otpada, koji još uvijek čeka zbrinjavanje.

You may also like