Tportal demantirao politički motiviran otkaz

Raskid suradnje sa zamjenicom glavne urednice Orianom Ivković Novokmet isključivo je poslovna odluka koja samo i jedino ima veze s reorganizacijom tportala, tvrdi glavna urednica tportala Danijela Jozić u priopćenju povodom medijskih napisa o cenzuri na tportalu.

Jozić također tvrdi da je odluka o ukidanju radnog mjesta zamjenice glavnog urednika, na kojem je bila Novokmet, a na koje je trebala doći dosadašnja glavna urednica Đurđica Klancir, donesena krajem travnja tako da objava članka “Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?” ne može imati nikakve veze s otkazivanjem ugovora o radu.

Otkazivanje suradnje Ivković Novokmet slučajno je koincidiralo s objavom članka “Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?”, kaže se u prioćenju koje potpisuje glavna urednica tportala Daniela Jozić.

“Vezano za pojedine medijske napise i upite da je zamjenici glavne urednice Oriani Ivković Novokmet najavljen otkaz nakon što je na tportalu objavljen njezin tekst želim pojasniti slijedeće: to je netočna informacija jer je tekst dogovoren na uredničkom kolegiju i uredno je objavljen prema planu, u ponedjeljak, 9. svibnja. Također, tportal se nastavio baviti tom temom i njezinim protagonistima o čemu govore brojni tekstovi objavljeni na tportalu 10. svibnja, dakle samo tijekom jednog dana, a plasirani su na najistaknutijim pozicijama.”, tvrdi Jozić navodeći niz primjera takvih tekstova. “Uz neke od tih tekstova stavljen je i tekst Ivković Novokmet u vezane vijesti, čime smo de facto ponovili njegovu objavu”, nastavlja Jozić.

“Odluka o ukidanja radnog mjesta zamjenice glavnog urednika donesena je krajem travnja tako da objava predmetnog članka doista ne može imati nikakve veze s otkazivanjem ugovora o radu kako se to bezrazložno pogrešno prezentira u javnosti”, stoji u priopćenju. “Raskid suradnje sa zamjenicom glavne urednice Orianom Ivković Novokmet isključivo je poslovna odluka koja samo i jedino ima veze s reorganizacijom tportala te nema veze s cenzurom kako se insinuira u pojedinim medijima i na društvenim mrežama.”

Jozić također poziva predsjednika HND-a gospodina Sašu Lekovića da posjeti tportal, razgovara s novinarima i vidi atmosferu, “s obzirom da je u posljednjem priopćenju izrazio neosnovanu zabrinutost zbog navodne cenzure te oko kadrovske politike tportala”. “Tportal nastavlja i još snažnije će pratiti sve aktualne političke i gospodarske događaje, a svojim objektivnim pristupom ostaje jedan od najrelevantnijih medija u Hrvatskoj”, zaključuje Jozić.

You may also like