Tomislav Karamarko se sastao sa Angelom Merkel

Predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se u utorak u Berlinu s predsjednicom CDU-a i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, doznaje se iz HDZ-a.

“HDZ i CDU pripadaju europskoj obitelji pučkih stranaka i dijele iste proeuropske i svjetonazorske vrijednosti. Te dvije stranke ujedno su i najveće stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država”, rekao je Hini izvor iz vrha stranke.

Istaknuo je kako se Njemačka dokazala kao prijatelj Hrvatske i jedan od ključnih strateških partnera, pa je ta suradnja i strateško partnerstvo i danas iznimno potrebno. Upozorio je da Hrvatska, unatoč članstvu u EU, sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU-a nego i post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi, s obzirom na svoj gospodarski potencijal, morala ozbiljno konkurirati. Pored toga, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti destabilizacijom EU-a.

“U svjetlu tih i drugih okolnosti, HDZ i Karamarko taj susret drže iznimno važnim. Za nas on predstavlja početak još bolje, konkretnije i snažnije suradnje između HDZ-a i CDU-a, poglavito nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti i potpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku”, poručeno je iz HDZ-a.

You may also like