Tomislav Karamarko: Ovo su izbori za bolju budućnost naših obitelji

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamrako u nedjelju je na programskom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije u Rijeci istaknuo kako riječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Ivana pl. Zajca u posljednje vrijeme svojim programom nije ni hrvatsko ni narodno, nego da je postalo prostor nove kulturne okupacije i izrugivanja hrvatskoj kulturi i narodu, dodavši kako se bliži čas kada će se to sigurno izmijeniti.

Na predizbornom skupu za 8. izbornu jedinicu Karamarko je rekao da su Rijeka, Sušak, Grobnički kraj, kvarnerski otoci i Istra uvijek bili slobodarski, da su se riječki i istarski domoljubi i Primorci odupirali Danuncijevoj okupaciji, potom fašizmu, da bi se 1991. odlučno suprotstavili četništvu, skrivenom pod zvijezdom i Titom. Naveo je da je, iako na tom poručju nije bilo ratnih razaranja tijekom Domovinskog rata, broj hrvatskih dragovoljaca i odaziv na mobilizaciju bio najveći u Hrvatskoj, i da je hrvatstvo tu stoljećima njegovano na baštini glagoljaštva, Bašćanske ploče, Šimuna Kožičića, Frana Supila i drugih hrvatskih velikana.

Govoreći o velikanu hrvatske glazbe Ivanu pl. Zajcu, Karamarko je rekao kako ”to časno ime ponosno nosi HNK, ali da nažalost u posljednje vrijeme to kazalište svojim programom nije ni hrvatsko ni narodno, nego je postalo prostorom jedne nove kulturne okupacije, mjesto izrugivanja hrvatskoj kuturi i samom hrvatskom narodu.” “Ali, bliži se čas kada ćemo i to sigurno promijeniti”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Naglasio je kako iz SDP-a u posljednje vrijeme plaše narod da HDZ želi dobiti izbore na silu. “Volju hrvatskog naroda izraženu na izborima, premijer na odlasku Zoran Milanović naziva silom”, rekao je Karamarko, istaknuvši da “oni koji volju svog naroda nazivaju silom, ne mogu služiti svom narodu.”

Ocijenio je da je Plan 21 Kukuriku koalicije bio plan lažnih obećanja. Aktualna vlast “najteže godine Domovinskog rata nazvala je mračnim 90-tima, a hrvatsku državu slučajnom državom, u Vukovaru su nasilno uvodili ćirilicu, a za vukovarske branitelje govorili da su sramota” , kazao je Karamarko, dodavši: “Oni su sramota.”

Predsjednik HDZ-a također je naveo da vladajući obmanjuju narod kvazi programom te da je “takva politika sada na siljepom kolosjeku, kao i vlak koji su prije dva dana vratili Mađari”. Pri tom je upitao “kakva je to Vlada i premijer i ministar unutranjih poslova kojima druga država zaplijeni vlak i zarobi 40 policajaca, a premijer je posvađan s pola Europe.”

Predstavljajući program Domoljubne koalicije “5+ Hrvatska”, kao najvažniji zadatak Karamarko je naveo snažno pokretanje gospodarstva, a s tim u vezi osiguravanje veće pravednosti u oporezivanju, izradu karte investicija, nove investicije, obnovu industrije i bolje povezivanje obrazovnog sustava s gospodarstvom. Podsjetio je na važnost gradnje Pelješkog mosta, kazavši da Hrvatsku treba prometno povezati, bez prolaska kroz druge države.

Ocijenio je da je u vezi s migrantskom krizom razvidno “glavinjanje Vlade” te da je, kao prioritet, potrebno izraditi sveobuhvatnu strategiju nacionalne sigurnosti. Moramo biti sposobni, iako je Hrvatska članica NATO-a, osloniti se na vlastite snage, dodao je. Rekao je da će se, nakon izborne pobjede HDZ-ove Domoljubne koalicije, posebna pažnja posvetiti jačanju odnosa s Hrvatima u Bosni i Hercegovini i da im treba pomoći da konačno postanu ravnopravni s druga dva naroda u BiH.

Karamarko se posebno osvrnuo na lošu demografsku sliku Hrvatske, ističući da će se za rođenje svakog djeteta osigurati 1000 eura te da ne razumije premijera koji kaže da za to nema novaca. Naglasio je da jedan od stupova razvoja mora biti i obiteljska politika.

Također je rekao da je HDZ bio nepravedno etiketiran etiketom korupcije, da je Ustavni sud ovih dana skinuo tu stigmu s HDZ-a i članova, da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca. HDZ je prošao katarzu i stranku su sotonizirali oni koji nisu htjeli hrvatsku državu, rekao je.

Spremni smo preuzeti odgovornost i pobjedit ćemo, zaključio je Karamarko. Koordinator za 8. izbornu jedinicu i član predsjedništva HDZ-a Oleg Butković rekao je da je sadašnja Vlada imala tri neuspješna ministra iz Rijeke, “Zlatka Komadinu, koji sada ne želi ići na izbore, Slavka Linića, koji samostalno izlazi na izbore, i najgoreg ministra u hrvatskoj povijesti Željka Jovanovića.” Poručio je da Hrvatska pada, a Rijeka spava, da su u Hrvatskoj potrebne promjene te je među ostalim najavio nove prometne projekte i smanjene parafiskalnih nemata u turizmu.

You may also like