Tomislav Karamarko: Kalmeta će dati ostavku nakon pravomoćne presude

Na današnju optužnicu podignutu protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete reagirao je HDZ. HDZ i predsjednik stranke Tomislav Karamarko smatraju kako nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom, stoji u priopćenju iz stranke. Podsjećamo na nedavni televizijski intervju predsjednika stranke u kojem je rekao: Stojim i uvijek ću stajat iza svih svojih članova dok god nemaju pravomoćnu sudsku presudu.

U priopćenju se ističe, kako su, unatoč tom stavu stranke, pojedini njezini članovi svojim stavom podigli ljestvicu standarda političke etike. Podsjećaju i da je direktorica izborne kampanje i gradonačelnica Knina Josipa Rimac izrazila spremnost, ako protiv nje bude podignuta optužnica koju bi sud prihvatio, staviti mandat na raspolaganje na sve svoje dužnosti jer ne želi biti teret svojoj stranci.

Naglašavaju kako u odnosu na ostale stranke, prije svega one Kukuriku koalicije, podigli ljestvicu standarda političke etike. Nikada ne bi dozvolili da člana stranke s pravomoćnom presudom kandidiramo za gradonačelnika, a pogotovo da on postane gradonačelnik, kao što je to slučaj s kandidatom Kukuriku koalicije Androm Vlahušićem u Dubrovniku, koji je danas gradonačelnik s pravomoćnom sudskom presudom, navodi HDZ u priopćenju. To je dno dna s pozicije političke etike i to si HDZ nikad neće dozvoliti.

O tome bi li Božidar Kalmeta trebao razmisliti o davanju ostavke na dužnost zadarskog gradonačelnika, poručujemo NE, potpuno suprotno. Slučaj našeg člana, gradonačelnika Novog Vinodolskog, Olega Butkovića, upravo govori da moramo ustrajati na odluci po kojoj nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom. Podsjetimo, Butković se 4 godine borio da dokaže lažne optužbe na svoj račun, u čemu je na kraju i uspio. Zamislite što bi se dogodilo s njegovom političkom karijerom i gradom da je odustao od borbe za dokazivanje svoje nevinosti? Ostavimo zato i Božidaru Kalmeti da dokazuje svoju nevinost, stoji u priopćenju.

You may also like