Home Ekonomija Tomislav Ćorić poručio Vladi da je dosta bilo manipulacija

Tomislav Ćorić poručio Vladi da je dosta bilo manipulacija

by admin

HDZ je u subotu reagirao na izjave potpredsjednika Vlade Branka Grčića konferencijom za novinare u Dubrovniku, s koje je predsjednik stranačkog Odbora za financije Tomislav Ćorić poručio kako Vlada populizmom i slatkorječivošću pokušava liječiti visok deficit, eksploziju javnog duga i muke s kredibilitetom države.

“Populizam i slatkorječivost sadašnje Vlade prešli su granicu dobroga ukusa. Republika Hrvatska se bori s deficitom, događa se eksplozija javnog duga, spadamo među najlošije ekonomije u Europskoj uniji, muku mučimo s kredibilitetom i sve to hrvatska Vlada pokušava liječiti populizmom i slatkorječivošću”, ustvrdio je Ćorić dodavši kako imamo čitavu vojsku nezaposlenih.

Hrvatski građani, kako je rekao, ne žive danas ni malo bolje nego jučer. Naveo je kako je u mandatu aktualne vlade BDP pao za oko 3 posto. “Koliko sam čuo, na današnjoj su konferenciji članove Vlade pozvali građane da mogu početi trošiti kune koje su stavili sa strane. Misle li to na oko 322 tisuća građana koji su blokirani i koji se bore s ovrhama ili na vojsku nezaposlenih od 257 tisuća, koliko ih je u sadašnjem trenutku”, upitao je Ćorić. Kazao je kako takve izjave iz Vlade nemaju uporišta u činjenicama te kako se Hrvatska ekonomski udaljavamo od Europe. ”Nastavlja se pozitivni trend iz 2014., sada se rast BDP-a događa već 3. kvartal zaredom, a događat će se i dalje”, kazao je dodavši da je sve što se događa u ekonomiji nova nada za sve one koji traže posao.

Kazao je kako je najzaslužnija mjera za rast ona koju je Vlada donijela početkom godine, a to je porast plaća. ”Indeks pouzdanja, očekivanja potrošača najveći je od početka krize”, rekao je Grčić. ”Građani žive sve bolje i odvažuju se novac kojeg su do sada štedjeli, potrošiti”, tvrdi. ”Moramo osigurati posao za sve one koji ga traže, a za to treba vremena. Hrvatska ide naprijed i građani prepoznaju da mogu povećati kvalitetu svog života i početi trošiti kune koje su stavljali na stranu”, naglasio je Grčić.

Također je istaknuo da je u ovoj godini nestalo dvjesto tisuća radnih mjesta, ali da je otvoreno novih 220 tisuća i da je na taj način rasla zaposlenost. ‘’Moramo osigurati posao za sve one koji ga traže, a za to treba vremena. Hrvatska ide naprijed i građani prepoznaju da mogu povećati kvalitetu svog života i početi trošiti kune koje su dosad stavljali na stranu’’, kazao je potpredsjednik Vlade. “Ovo je nova nada za sve one koji traže posao”, rekao je Grčić koji je ponovio da će se pozitivan trend rasta BDP-a nastaviti i dalje.

Related Posts