Home Hrvatska Tomašić: Prirodni partner HDZ, ali zbog nas neće biti ponavljanja izbora

Tomašić: Prirodni partner HDZ, ali zbog nas neće biti ponavljanja izbora

by Agencije

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić rekla je u ponedjeljak da bi pružila potporu SDP-u u slučaju da trebaju nekoga da ne dođe do ponavljanja parlamentarnih izbora i “trošenja milijuna koje nemamo”.

“Rekla sam da mi je prirodni koalicijski partner HDZ. Ali kada bi slučajno SDP trebao nekoga, u slučaju da nam prijete ponovljeni izbori, mi ne bi bili u Vladi, ne bi htjeli biti dio Vlade, ne bi htjeli da nas povezuju sa SDP-om, ali bi ih tjerali da rade ispravno”, rekla je Tomašić gostujući preko video zida iz Bruxellesa u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Upitana znači li to potporu SDP-u, pojasnila je da bi potpora bila moguća samo ako bi značilo da bi u suprotnom trebali biti ponovljeni izbori. “Mislim da bi odjeknulo dobro našem biračkom tijelu kada bi vidjeli da smo vjerodostojni i da ukazujemo na sve nepravilnosti. Alternativa su ponovni izbori i trošenje milijuna koje nemamo”, rekla je Tomašić. Očekuje da će svi izaći na izbore jer smatra da građani ovog puta ne mogu reći da nemaju za koga glasovati. “Imaju široku lepezu i na ljevici i na desnici, nadam se da će svi građani izaći i obaviti svoju građansku dužnost”, dodala je.

Related Posts