Toliko suprotstavljene frakcije štete HDZ-u

Vecernji list
Nakon otvorenog sukoba dviju opcija koje se natječu za prevlast u HDZ-u u iduće četiri godine, u stranci je, barem privremeno, zavladalo primirje, piše u srijedu Večernji list.

I jedna i druga strana jučer su nastojale ostaviti dojam da nisu započele razmjenu vatre u kojoj su teške optužbe dan prije razmijenili predsjednik stranke Andrej Plenković i njegov zamjenik Milijan Brkić, koji podržava predsjedničku kandidaturu Mire Kovača, navodi dnevnik.

Iz izvora bliskih “opciji za promjene”, kako se naziva trojac Miro Kovač – Ivan Penava – Davor Ivo Stier, jučer su plasirane neslužbene informacije da bi ih idućih dana mogli poduprijeti još neki viđeniji HDZ-ovci, a spominju se imena Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a, te Tomislava Tolušića, potpredsjednika stranke. Obojica su prijavila kandidature za potpredsjedničku funkciju.

Škorić je pritom odaslao gotovo navlas iste poruke kakvima se stranačkom članstvu obraća “opcija za promjene”, no on i dalje ostaje pri tome da se ne namjerava svrstavati u timove. “Borili smo se za izbore po načelu jedan član – jedan glas, koje jača unutarstranačku demokraciju. Vjerujem u izbor HDZ-ova članstva i mislim da nam nikakvo frakcionaštvo ne samo da ne treba, nego nije ni dobro za stranku” kazao je jučer Škorić za Večernji list, uvjeren da pretjerani istupi ljudi iz dvaju tabora štete ugledu stranke.

Iz Škoriću bliskog kruga procjenjuju pak kako se on izbjegava svrstavati zbog toga što je na čelu Gradskog odbora HDZ-a i tumače kako su svi koji su sa sličnih pozicija podržali Plenkovića na neki način svom članstvu nametnuli vlastitu procjenu, donosi Večernji list

You may also like