Home Ekonomija Tolić: Do kraja godine očekujemo 1,99 milijuna putnika, rezultati 17,5 posto bolji nego lani

Tolić: Do kraja godine očekujemo 1,99 milijuna putnika, rezultati 17,5 posto bolji nego lani

by admin

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić rekao je u petak u Konavlima kako se do kraja ove godine očekuje milijun i 991 tisuća putnika što je porast od 17,5 posto u odnosu na prethodnu godinu, a tijekom sva tri ljetna mjeseca kroz dubrovačku zračnu luku prošlo je više od 300 tisuća putnika.

”Brojke rekordne godine kažu kako se očekuje oko milijun i 991 tisuća putnika, odnosno porast od nevjerojatnih 17,54 posto u odnosu na prethodnu godinu. Srpanj, kolovoz i rujan tu su s preko 300 tisuća putnika, a konkretno, u srpnju s porastom od 16,64 posto”, rekao je Tolić na tradicionalnom božićnom domjenku Zračne luke Dubrovnik.

Istaknuo je kako je ove godine prvi put u svibnju i listopadu ostvareno 200 tisuća putnika, a porast u listopadu je nevjerojatnih 36,3 posto.

”Ovo je rezultat truda mene i mojih suradnika, ali budimo pošteni, realni i iskreni, također i slijeda tržišnih okolnosti u svijetu. Rezultati su rasli u fizičkim pokazateljima, te u financijskim, kudikamo više nego što smo i sami očekivali”, rekao je Tolić te napomenuo kako je zbog nestabilne situacije u nekim dijelovima svijeta došlo do povećane aktivnosti i veće potražnje za našim krajevima.

Ustvrdio je kako je ovo osim što je rekordna, dosad bila i najzahtijevnija sezona s obzirom na projekt dogradnje vrijedan 225 milijuna eura koji se trenutno odvija u Zračnoj luci Dubrovnik.

Njegov zamjenik Frano Luetić istaknuo je kako su najave za 2017. godinu jako dobre te kako se očekuje porast prometa prema brojnim destinacijama.

”Značajan rast prometa se očekuje prema destinacijama kao što su London, Beč, Manchester, Munich, Birmingham, Glasgow, Varšava i Dublin, dok su pak najznačajnije najave prijevoznika EasyJet, Eurowings, Jet2.com i British Airways koji su najavili povećanje kapaciteta na svim rutama prema Dubrovniku”, istaknuo je među ostalim Luetić.

Inače, zračnim putem najveći broj putnika u Dubrovnik stiže iz Velike Britanije, slijedi Francuska, Njemačka, putnici na domaćim letovima, Španjolska, Italija, Norveška itd.

(Agencija)

Related Posts