Tesla otvara tvorinicu u Berlinu

BBC
Tesla je za lokaciju prve tvornice u Europi odabrao Njemačku, objavio je u srijedu izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Elon Musk.

Prema pisanju AutoExpressa, dodatni je motiv za odabir Njemačke izlazak Britanije iz Europske unije. Njemačka se našla u fokusu zbog sve veće sklonosti europskih kupaca električnim automobilima, napominje BBC.

U sljedećim godinama najveće će se tvornice električnih automobila graditi u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji, pokazuju analize u sektoru. BBC napominje i da bi do 2023. godine prema najavama u Europi trebalo biti izgrađeno ili bi trebalo početi s radom 16 velikih tvornica za sastavljanje litij-ionskih baterija.

Tesla će u pogonu u blizini berlinske zračne luke proizvoditi baterije, osovine i vozila, počevši s nešto jeftinijim terencem Model Y. Ranije su najavili da namjeravaju početi s proizvodnjom u Europi 2021. godine.

Tvrtka već gradi Gigafactory u Šangaju u kojem će proizvoditi Model 3 i Model Y. Ulagači su još uvijek suzdržani prema američkom proizvođaču električnih automobila budući da iz godine u godinu posluje s gubitkom. Dobra je vijest stigla u posljednja dva tromjesečja 2018. kada su zabilježili pozitivan poslovni rezultat, navodi BBC.

You may also like

0 comments