Tesla najavila povlačenje vozila zbog problema s upravljanjem

Američki proizvođač električnih vozila Tesla najavio je opoziv 123.000 vozila popularnog modela S zbog problema s mehanizmom upravljanja.
Add content here
Dragovoljni opoziv najveći je u povijesti kompanije u vlasništvu milijardera Elona Muska a odnosi se na modele luksuznih limuzina proizvedenih prije travnja 2016. godine, navodi se u poruci klijentima poslanoj u četvrtak elektronskom poštom.

U Tesli su utvrdili da na područjima s hladnijom klimom postoji mogućnost prekomjerne korozije vijaka u upravljačkom mehanizmu, što otežava upravljanje vozilom.

Ističu da sigurnost vožnje nije ugrožena i da klijenti mogu nastaviti voziti svoje automobile. Nezgode i ozljede povezane s korozijom vijaka nisu zabilježene, ističu u kompaniji.

U utorak je cijena Teslinih dionica naglo pala nakon priopćenja američke vlade da su odlučili pokrenuti istragu o nesreći u kojoj je stradao vozač Teslina SUV-a X. U nesreći u kalifornijskom gradu Mountain View automobil je udario u prepreku na sredini ceste sa četiri trake i zapalio se da bi potom u njega udarila nadolazeća vozila. Vozač je u bolnici podlegao ozljedama.

You may also like