Tesla gradi prvu tvornicu u Indiji

The Hindustan Times

Prema The Hindustan Timesu, “Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju.”

U vlasništvu američkog poduzetnika Elona Muska, Tesla ove godine planira otvoriti svoju prvu tvornicu u Indiji. O tome je u ponedjeljak izvijestio The Hindustan Times.

“Tesla je spremna za svoj dugo očekivani debi u Indiji, a prva podružnica u zemlji može početi s radom već ove godine”, pišu novine pozivajući se na izjavu lokalnih vlasti.

Tesla je 8. siječnja registrirala svoju podružnicu – Tesla India Motor and Energy Private Limited – u glavnom gradu Karnatake, Bangaloreu. U Tesli se nadaju da će maksimalno iskoristiti tržište električnih automobila koje se upravo stvara u Indiji. Američka tvrtka može ubrzati taj proces, čak i ako njezini električni automobili nisu jeftini zbog poreza, napominju novine.

Prema The Hindustan Timesu, “Tesla planira lansirati pristupačan električni automobil u Indiji, posebno dizajniran za tržišta zemalja u razvoju.” Tvornica tvrtke u Šangaju već proizvodi električne automobile ovog modela, prenosi Autopress.hr.

You may also like

0 comments