Terorizam ISIS-a: U Libiji je otet djelatnik austrijskog naftnog koncerna podrijetlom iz Srbije

Linz -Među radnicima jednog međunarodnog naftnog koncerna u Libiji koje su nedavno oteli teroristi Islamske države nalazi se i jedan državljanin Austrije, srpskog porijekla Dalibor Savičić (39) iz Linza.

Njega i još osam zaposlenih u petak su oteli teroristi Islamske države, koji su napali naftno polje na jugu Libije. Ministarstvo vanjskih poslova Austrije potvrdilo je da je Savičić u rukama džihadista Islamiske države. “U vrijeme, kada je grupa s više vozila napustila naftno polje u pravcu sjevera, pripadnici ove grupe su bili neozlijeđeni”, navodi Ministarstvo, dodajući da trenutno nema informacija o mjestu boravka otetih.

U napadu Islamske države na naftno polje ubijeno je 11 pripadnika osiguranja, a Savičić i drugi stranci su oteti. U međuvremenu je jasno da su napadači pripadnici grupe koja je prije par tjedana odsjekla glavu 21 čovjeku. Savičić je bio pripadnik austrijske vojske i pripadnik mirovne misije UN-a na prostoru bivše Jugoslavije. Kasnije je prešao u malteško-austrijsko poduzećekao menadžer naftnog polja, gdje je za njega radilo 116 radnika iz 13 država.