Telekom Austria želi akvizicije u Hrvatskoj, Bjelorusiji i Makedoniji

 Telekom Austria (TA) ima na raspolaganju oko milijardu eura za akvizicije u zemljama u kojima je već prisutan kao i novim tržištima u istočnoj Europi, kazao je izvršni direktor Alejandro Plater, najavljujući također “konsolidaciju” poslovanja u Hrvatskoj, Bjelorusiji i Makedoniji.
Austrijski operater član je grupe American Movila a osim u matičnoj Austriji posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj i Bjelorusiji.

Najavili su širenje na druga tržišta a izjava direktora Platera najkonkretnija je naznaka planova kompanije u proteklih nekoliko mjeseci. “Kompanija nije relevantna ako se ne širi”, kazao je Plater u ponedjeljak u klubu ekonomskih novinara u Beču, skicirajući niz prioriteta.

Napomenuo je tako da će “ići u nove zemlje, to je taktički potez… I dalje ćemo tražiti prilike na istoku”, izjavio je čelnik TA, ne navodeći poimence zemlje za koje bi bili zainteresirani.

“Možemo ići u akvizicije u iznosu od milijardu” eura bez prikupljanja dodatnog kapitala, dodao je. Najavio je i da se kompanija planira “konsolidirati” u Hrvatskoj, Bjelorusiji i Makedoniji.

You may also like

0 comments