Telegraph: Ostanak u EU podržali i konzervativni birači

Inicijativa za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji prema rezultatima ankete koju je u utorak objavio Telegraph vodi za 13 posto inicijativu čiji se zagovornici zalažu za izlazak, a nakon što su ostanak u EU prvi put u većini podržali stariji od 65 godina i konzervativni birači.

Anketa je pokazala da je među Britancima, koji svakako namjeravaju 23. lipnja izaći na referendum o članstvu u EU, 55 posto onih koji se zalažu za ostanak, dok je 42 posto za izlazak. Pokazalo se da se muškarci, konzervativni birači i stariji od 65 godina sve više okreću kampanji za ostanak u Europskoj uniji, dok su ranije bili za izlazak.

Umirovljenici, koje se ranije smatralo najpouzdanijim zagovornicima napuštanja EU, sada podržavaju ostanak u zajednici 28 zemlja s 52 posto, dok ih je za izlazak 44 posto. U ožujku je tek 34 posto umirovljenika podržavalo ostanak nasuprot čak 62 posto koji su podržavali Brexit. Šest od sedam anketa objavljenih prošli tjedan pokazuje da u zemlji vodi kampanja za ostanak zemlje u Europskoj uniji.

You may also like