Svjetski novitet u političkim procesima

Predsjednica udruge Transparency International Hrvatska (TIH) Davorka Budimir potvrdila je u ponedjeljak da je Most nezavisnih lista prihvatio TIH-ov prijedlog da njegovi promatrači prisustvuju pregovorima s HDZ-om i SDP-om, a sada TIH očekuje pismeni pristanak HDZ-a i SDP-a kako bi se pridružio pregovorima.

“Nakon što su stranački pregovarači odbili prijedlog da pregovorima prisustvuju mediji, TIH je ocijenio kako je osobito važno zbog demokratizacije društva, kao i svih procesa koji su u tijeku, da ipak netko prisustvuje pregovorima kao neovisna strana”, rekla je Budimir Hini.

Podsjetila je kako je TIH još u tijeku izborne kampanje, krajem listopada, svim političkim strankama uputio deklaraciju kao dokument u kojem će se sve stranke obvezati da će svakodnevno promicati pozitivne društvene vrijednosti, poput poštenja, integriteta, transparentnosti i odgovornosti, bez obzira bile na vlasti ili u opoziciji. “Zahtjev smo dostavili HDZ-u, SDP-u i Mostu, koji je suglasan da prisustvujemo pregovorima. U trenutku kada dobijemo pismenu dozvolu od HDZ-a i SDP-a, pridružit ćemo se pregovorima”, najavljuje Budimir.

You may also like

0 comments